3 top cryptocurrencies om voor altijd te kopen en vast te houden

Met deze cryptocurrencies kun je nog vele jaren geld verdienen en ‘s nachts slapen. De markt voor cryptocurrency is de laatste tijd in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. Sommige beleggers vrezen dat dit het begin zou kunnen zijn van een correctie om de enorme duik van 2017 te evenaren. Destijds daalde de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin (CRYPTO:BTC) in een tijdsbestek van zeven weken helemaal van $ 19.500 naar $ 6.700 per munt. Dat is een daling van 64%.

Dit keer is het echter heel anders. Digitale valuta’s zijn op weg naar een stevig regelgevend kader en wijdverbreide acceptatie, dus het zou slim zijn om de beste cryptocurrencies op te pikken op grote dips – zoals degene die we nu zien.

Scherpe correcties hebben echter de neiging om het kaf van het koren te scheiden. Volgens Coinmarketcap.com zijn er tegenwoordig meer dan 8.000 digitale valuta op de markt. De overgrote meerderheid van deze tokens zal een korte levensduur hebben, waardoor vroege investeerders uiteindelijk een zak vol spijt hebben. Daarom moet u ervoor zorgen dat u zich concentreert op de blockchain-tokens met de beste kansen om te overleven en op de lange termijn te gedijen.

Sla eerst, sla hard

Ik probeer je niet te verrassen. Het idee is om de meest stabiele cryptocurrencies te selecteren vanuit een langetermijnperspectief. Deze drie tokens hebben het first-mover-voordeel in hun respectievelijke vakgebieden, en dat is een groot probleem, vooral voor Bitcoin.

Ja, er zijn veel cryptocurrencies die de visie van Bitcoin delen om een ​​digitaal betalings- en waardeopslagmedium te bieden dat kan wedijveren met de dollar en de euro. Welke cryptocurrency vandaag kopen online? Maar de beste manier om dit te bereiken is door één digitale munt vast te stellen – niet enkele tientallen opties met enigszins verschillende ontwerpparameters – die serieus wordt genomen door consumenten, winkeliers, banken en andere geldverwerkers.

Ondanks al zijn technische gebreken, zou Bitcoin altijd dat contante alternatief zijn. Dit is de eerste token die retailers gebruiken bij het overwegen van de toekomst van cryptocurrency-betalingen. Het is degene die bedrijven als Block en Tesla op hun balans zetten en een deel van hun kasreserves vervangen. En hoewel nieuwkomers de afgelopen vijf jaar wat marktaandeel hebben gewonnen, is Bitcoin nog steeds goed voor 41% van de marktkapitalisatie in de cryptocurrency-sector als geheel:

Dus Bitcoin is de meest voor de hand liggende cryptocurrency om nu te kopen en voor altijd vast te houden. Maar wacht – er is meer!

 

Slimme contracten en flexibele technologie

Geldoverdracht en waardeopslag vormen samen een van de twee belangrijkste toepassingen voor cryptocurrencies. De andere zijn slimme contracten, die digitale tokens gebruiken om een ​​verbazingwekkende verscheidenheid aan geavanceerde producten en diensten op te zetten en te beheren.

 

Zonder slimme contracten kunt u geen niet-fungible tokens of gedecentraliseerde financiële diensten hebben. Ze kunnen een extra beveiligingslaag toevoegen aan een cryptocurrency-transactie of aanvullende gegevens aan de transactie toevoegen. Deze contracten kunnen uiteindelijk de basis vormen voor stemsystemen van de volgende generatie, het beheren van onze medische dossiers of het automatisch afwikkelen van onze verzekeringsclaims. Het is een krachtig idee en een idee waarmee je op de lange termijn geld kunt verdienen. Hier komt de waarde in slimme contracttokens van hun geavanceerde functies en real-world hulpprogramma.

Je kent de vroege vogel die deze worm ving als Ethereum. Projecten die deze blockchain en zijn tokens gebruiken, zijn tegenwoordig goed voor de overgrote meerderheid van alle slimme contract-apps en -services. Volgens State of the dApps, een site die de markt voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) volgt, zijn op Ethereum gebaseerde dApps goed voor 1.977 van de 2.775 smart contract-applicaties. Een programmeerplatform met een beheersing van 71% van de totale markt is niet gemakkelijk te vervangen, zelfs als sommige rivalen van Ethereum een ​​snellere uitvoering en andere voordelen bieden.

En het Ethereum-project zit niet bepaald stil. Ontwikkelaars passen achter de schermen altijd de code van het blockchain-netwerk aan, wat leidt tot de langverwachte release van Ethereum 2.0 begin 2022. Die upgrade is bedoeld om de transactieverwerking van Ethereum te versnellen en over te schakelen naar een minder energieverslindend proof-of-stake-ecosysteem , en maak het hele systeem veiliger. Deze bereidheid om technische gebreken onmiddellijk te erkennen en op te lossen, stelt Ethereum in voor een lange en gezonde toekomst in een steeds veranderende markt.

 

Grote ideeën maken uit kleinere onderdelen

En laten we de niet-zo-geheime kaart in mijn mouw niet vergeten. Polkadot is de negende grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, gewaardeerd op 5,6% van de totale waarde van Ethereum of 2,8% van die van Bitcoin. Het is een witvis tussen de walvissen. Toch bevat de kernfunctie van Polkadot minstens zoveel praktische bruikbaarheid als die van Ethereum, en misschien meer.

De visie van Polkadot is om verschillende blockchain-netwerken met elkaar te verbinden tot een onderling verbonden systeem dat veel krachtiger is dan de som der delen. Je weet wat ik bedoel. Marshmallows zijn op zichzelf best goed. Dat geldt ook voor graham crackers en chocoladerepen. De meeste mensen zijn het erover eens dat sommige warme, kleverige S’mores bij de open haard een grote verbetering zijn ten opzichte van het apart eten van de ingrediënten.

Op dezelfde manier kunnen apps die op Polkadot zijn gebouwd de hele markt voor cryptocurrency onderzoeken om netwerken te vinden die de beste zijn in één specifieke taak, en vervolgens een aantal hiervan combineren in een nog krachtiger eindproduct. Hoe werkt daytraden crypto? Als uw idee voor financiële technologie bijvoorbeeld zowel slimme contractfuncties van Ethereum als het waardeopslagvermogen van Bitcoin vereist, is dat geen probleem. Voeg gebruikersidentiteitsbeheer toe van een ander gespecialiseerd netwerk en, ik weet het niet, leningbeheerfuncties van een vierde bron, en je krijgt een behoorlijk netjes digitaal bankplatform. Polkadot maakt het je gemakkelijk met extra hulp van crowdfundingprocessen en een bloeiende ontwikkelaarsgemeenschap.

 

Nogmaals, Polkadot is niet het enige spel in de stad, maar het heeft wel een voorsprong op de concurrentie. In dit geval kan een grote en actieve gemeenschap Polkadots grootste aas in het gat zijn. Deze kleine vis in een grote vijver kan de komende jaren opgroeien om de schouders van reuzen als Ethereum te botsen. Die evolutie zou ik niet willen missen en moet je ook eens van dichterbij bekijken.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.